top of page
Diana Verhaegen
The Haecoon Maine Coon cats and kittens
     Chaka ~ Chakaruna
 

In April 2015 heb ik de prachtige mogelijkheid gekregen om de advanged Chaka to mogen volgen onder leiding van Doña Marquesa Apaza, dochter van Don Alejandro Apaza en ingewijd als Altomesayoq door Doña Maria Apaza, Alice Kormhout en Peter Bakkes.

 

De Chaka bevat prachtige rituelen, zeker voor hen die kennis willen maken met het Inca Sjamanisme en daarbij op zoek zijn naar principe's die dagelijks, als je daar behoefte aan hebt, in je leven toepasbaar zijn. Deze brug is een geweldige basis. In deze workshop wordt je meegenomen op een uniek pad uit de Andes: Het pad van de Regenboog Brug, de verbinding van hart tot hart, of Sonqo a Sonqo. Het is het Pad van 7 nivo's van bewustzijn, 7 chakra's en 7 kleuren van de regenboog. Tijdens deze workshop word de basis en advance aangeboden, zodat je direcht met de archetypes kunt gaan werken. Deze inwijdingen zijn helingen en verbindingen op emotioneel, lichamelijk en geestelijk gebied. Het is een transformerende weg, dit pad word begeleid door de Slang, de Jaguar, de Kolibri en deAdelaar/Condor: 

Het eerste pad is het rode pad en bij dit pad hoort de slang. Je krijgt een grote schoonmaak van de zware energie die je met je meedraagt. 

Op het oranje, het tweede, pad ontvang je de helende kracht in je handen en kan je een beroep doen op de Jaguar.                                   

Het gele derde pad wordt de verbinding met Pacha Mama, Moeder Aarde, hersteld en word je ondersteund door de Kolobrie.                        

Het groene vierde pad staat in het teken van het openen van je hart, ontvangen van de wijsheid en is de Adelaar/Condor je ter wille.         

Via het groene pad komt het licht blauwe, waar je keel chakra open gemaakt, zodat je weer voluit je eigen stem kunt laten horen.             

Van uit het licht bauwe pad komen we op het donker blauwe waar je weer in verbinding gebracht wordt met je Ziel.                                   

Op het laatste violette pad wordt je verbonden met Spirit, de Bron, daar waar we allemaal vandaan komen.                                                

 

In Peru word de Chaka door jonge mensen ontvangen omdat deze lessen en inwijdingen waarden van het leven bevatten: alles is met alles verbonden. Wanneer zij van hun pad afraken, kunnen ze de Chaka opnieuw ontvangen.

Als je de brug gevonden hebt, en versterkt en blijft versterken, word je een Chakaruna genoemd: Iemand die een brug geslagen heeft tussen de traditionele kennis uit de Andes en het Westen. De Chaka kan je ook als Chaka-behandelingen geven e/o ontvangen.

De intentie waarmee je deze reis maakt is bepalend voor de bestemming die je zult bereiken.

 

Aan het eind van de cursus hebben we ieder een prachtige despacho gemaakt die je normaal gesproken voor anderen maakt. Deze keer wordt de despacho voor jezelf gemaakt daar je eerst jezelf moet "genezen" voordat je anderen kan helpen. "Verbeter de wereld, begin bij jezelf"

 

In deze link kan je het maken en het offeren van de despacho eens bekijken

 

Nog filmpje omdat ik het zo prachtig vind. Een huwlijksceremonie.

De Q'ero's kennen geen eigendommen en daarom... wordt hij niet "haar" man of zij "zijn" vrouw maar zij worden geliefden die samen lopen/zijn.

bottom of page